Facebook
Word fan op Facebook
Word fan op Facebook.

Klik hier:

share
Beveel ons aan
Verzending in minder dan 24 uurEen maand gratis een maand gratis
trustedshops logo header
fairwear logo

De motieven van onze "Fair Geekwear" collectie worden gedrukt op organische katoenen t-shirts en geproduceerd onder eerlijke arbeidsomstandigheden. Je kunt deze t-shirts herkennen aan ons eco-label. Wanneer je een van onze t-shirts bestelt, dan help je het milieu te beschermen en daarnaast de katoenboeren en de fabrieksarbeiders (spinners, wevers, naaisters) en hun familie. Bovendien, doe je jezelf ook iets goeds :).

Wanneer je een van onze t-shirts bestelt, dan neem je een beslissing die het milieu helpt, de katoenboeren en de fabrieksarbeiders (spinners, wevers, naaisters) en hun gezinsleden. Plus, je doet er ook goed aan voor jezelf :).

100% milieuvriendelijke organisch textiel

organic

De t-shirts zijn gemaakt van biologische katoen uit India, gecontroleerd en gecertificeerd door GOTS. De GOTS zegel staat voor de wereldwijd toonaangevende standaard en textiellabels vervaardigd van natuurlijke vezels. Dat betekent:

  • Vooral belangrijk is dat de zegel toont dat het katoen gebruikt voor dit shirt, een gecertificeerde biologisch product is.
  • De productie van katoen verbruikt veel water - 20.000 liter water voor één kilo katoen. Dat is de reden waarom de plantages en fabrieken gevestigd zijn in gebieden waar moessonregens 95% van de vraag naar water geven.
  • Er worden geen pesticiden gebruikt in de katoenvelden. De kleurstoffen zijn vrij van giftige chemische stoffen. Stoffen zoals giftige zware metalen aromatische oplosmiddelen en genetisch gemodificeerde organismen zijn verboden.
  • Als je nog meer informatie wilt, kijk even op GOTS Homepage.
oekotex logo

De criteria voor de GOTS zegel bevinden zich ver buiten de Öko-Tex 100 eisen, maar ze bevatten ze ook en daarom zijn de t-shirts Oeko-Tex 100 gecertificeerd. Oeko-Tex staat voor niet-toxische stoffen. [Hier kun je meer informatie vinden over Oeko-tex. |https://www.oeko-tex.com/de/manufacturers/test_criteria/test_criteria.html]]

co2 logo

De fabrieken gebruiken windenergie.Dat wil zeggen dat de CO² -uitstoot wordt verminderd met 90 %. Bovendien, worden de t-shirts op weg naar onze winkel vervoerd via zee. Dat houdt ook minder CO² uitstoot in.

100% eerlijke arbeid

faiwearfoundation logo

Voor onze Fair Geekwear lijn, drukken wij alleen op t-shirts van onze leverancierContinental Kleding Co. , die lid is van de Fair Wear Foundation. Wat houdt dat in?

  • Er zijn zeer strenge controles om ervoor te zorgen dat er geen kinderen in de fabrieken werken.
  • Iedere werknemer ontvangt een minimumloon dat hoog genoeg is om zijn gezin te onderhouden zodat er geen kinderen hoeven te werken. De werkdag is beperkt tot acht uur per dag, zes dagen per week.
  • Ook de werknemers hebben het recht op een pensioen, sociale zekerheid, minimumloon voortzetting en ontslagvergoedingen.
  • Veiligheid en hygiëne worden op het werk ook gegarandeerd. Dit betekent bijvoorbeeld dat giftige chemische stoffen die schadelijk zijn voor de werknemers verboden zijn.
  • Als je alle details wilt weten, neem een kijkje op pagina van de Fair Wear Foundation.

Dus bij de aankoop van een t-shirt van getDigital koop je een ethisch correct en milieuvriendelijk geproduceerd kledingstuk. Wij willen niet de goedkoopste troep aanbieden. Wat wij willen doen is ervoor zorgen dat alle betrokkenen een eerlijke deal krijgen. Daarom hebben we besloten om, voor zover mogelijk, alleen fair trade t-shirts gemaakt van organische materialen te bieden. Waarbij wij hopen dat dit een kleine bijdrage voor een betere wereld betekent. :)